Webwinkel

Gemalen voeding

Zo maak je gemalen voeding. Allereerst is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat voeding malen geen exacte wetenschap is! De voedingsmiddelen die je in de praktijk gebruikt zullen vaak een beetje afwijken van wat er gebruikt is tijdens het maken van de handleiding. Een stuk fruit of snede brood zijn bijvoorbeeld niet altijd even groot, een broodje hamburger wordt niet overal op dezelfde manier gemaakt, je neemt een andere soort taart of broodbeleg, enzovoort.

Het uiteindelijke doel is vladikte, wat simpel gezegd betekent dat als je de gemalen voeding van een lepel af laat lopen, het dit op eenzelfde manier doet als zou het vla zijn. Dit hoeft niet altijd het uiteindelijke doel te zijn. Het kan ook zijn dat een cliënt homogeen gemalen voeding neemt via een rietje of drinkt uit een beker. Meestal moet het vladikte zijn, maar in speciale gevallen zal de logopedist hier nog extra advies over geven.

We hanteren twee begrippen bij het maken van gemalen voeding:

 • Gemalen voeding: dit is voeding met kleine deeltjesverschillen, dus grover gemalen.
 • Homogeen gemalen voeding: Dit is zodanig gemalen dat er een egale substantie zonder deeltjesverschillen ontstaat, dus geheel glad zonder stukjes of klontjes.
 1. Keukenmachine CS 4200 XL wit

  Keukenmachine CS 4200 XL wit

  Inhoud: 3,0L kominhoud; 1,3L vloeistofinhoud; 1,2 kg taartdeeg 
  Artikelnummer: 14871
  Verkoopeenheid (VE): 1
  Prijs per VE: € 397,50
  Meer informatie
  10 werkdagen

Betaalmogelijkheden.2022

Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW en verzendkosten. AKB.nl levert aan professionele gebruikers.
Zie voor meer informatie onze Webwinkelvoorwaarden.