“Ze weten tot op huiskamerniveau wat we nodig hebben”

Testimonial-Peter-Raben,-Azora-Ulft.jpg

Peter Raben is facilitair teamleider bij locatie De Meulenbeek van Zorggroep Azora in de Achterhoek. ‘Ik ben erg van het moet allemaal in één keer goed zijn’, zegt Peter Raben, die alle facilitaire zaken regelt van De Meulenbeek in Ulft. ‘Dat geldt ook voor de faciliteiten.

We hebben hier een tijdelijk woonzorgcentrum voor zo’n tien jaar. In totaal 72 appartementen voor psycho-geriatrie zeg maar dementie, en somatiek. 

Omdat we daar een complete inrichting voor zochten -met voor iedere woonruimte een eigen stijl- hebben we daarvoor AKB benaderd. Zeg maar gerust van het bestek tot de vuilnisemmers. AKB zorgde dat alle benodigdheden compleet per woning werden aangeleverd en met name dat laatste heeft ons enorm ontzorgd. Daardoor konden we namelijk heel precies timen om een woning in te richten zodra die werd opgeleverd. We konden in een middag alles uitpakken en neerzetten. En zo deden we dat telkens bij iedere woning die klaar was.

Servies,-Azora-Ulft.jpg     Prullenbak-keuken,-Azora-Ulft.jpg     

Koffie-factiliteiten,-Azora-Ulft.jpg     Etiketten-keuken,-Azora-Ulft.jpg

Voor iedere woonruimte hanteerden we een verschillende inrichting, inclusief eigen servies. Dat kan enorme complicaties opleveren als het gaat om bijvoorbeeld het vervangen van gebroken kopjes of schotels. AKB heeft toen al onze huiskamer per stuk in hun systeem gezet. We hoeven nu maar het adres te noemen en dan weten ze precies om welke stijl product het gaat, en dan krijgen we de vervangende exemplaren opgestuurd.

Dat is precies wat wij willen. Ontzorgd worden betekent niet na te hoeven denken over alle details en soortnamen van bestek of porselein: Je noemt gewoon de woning en het wordt aangeleverd.

Azora verzorgt een enorm deel van de ouderenzorg in de Achterhoek. Onze ervaringen met AKB zijn dusdanig dat we ook bij ons nieuwe project Oevelgunne in Gendringen, weer alles met hen gaan doen: grootkeuken, kantoor en kleinschalig wonen. Iedere vestiging houdt zijn eigen kleur - dat vinden wij heel belangrijk. Maar het AKB-systeem sluit daar dus heel goed op aan, tot op het niveau van de huiskamers. We zijn kortom zeer tevreden.’

« Terug