“Efficiënt én duurzaam? Dat is helemaal gelukt”

Testimonial Debby de Haas,Neos daklozenopvang Eindhoven.jpg

Dit is Debby de Haas, coördinator projecten bij dak- en thuislozenopvang Neos in Eindhoven. "Bij ons nieuwe zorgcomplex aan de Eindhovense Boutenslaan bieden we zelfstandig wonen aan op een flinke schaal: Tachtig studio’s voor mensen die dak- en thuisloos zijn en daar passende begeleiding krijgen.

In eerste instantie krijgen ze hun maaltijden, maar wie verder in het traject is, mag zelfstandig koken. Cliënten krijgen hier per week een budget voor, zorgen zelf voor de inkopen en kunnen in hun eigen studio hun maaltijden bereiden en nuttigen.

Locatie ,Neos daklozenopvang Eindhoven.jpg     Pannen, Neos daklozenopvang Eindhoven.jpg

We hadden nooit een vaste partner voor keukenonderdelen, maar met de nieuwbouw was er echt een partij nodig om hierbij te adviseren en mee te denken. Via onze partner Holland Food Service kwamen we met AKB in contact en zij bleken inderdaad de partij die wij zochten.

De kennis en kunde van AKB kwam met name naar voren als het gaat om kleinschalig wonen - waar onze locaties erg mee te vergelijken zijn. Wij zochten van alles: pannen, keukengerei, keukenapparatuur, serviesgoed en bestek. En dat moest niet alleen vrijwel onbreekbaar zijn - we wilden ook dat het biologisch afbreekbaar zou zijn. Efficiënt dus, én duurzaam. 

Rekening houdend met onze doelgroep heeft AKB ons goed kunnen adviseren. Samen kozen we voor het serviesgoed van Lilitouch: een 100% plantaardig servies. Naast duurzaam en biologisch afbreekbaar is het ook vrijwel onbreekbaar, past het in de vaatwasser en heeft het ook nog eens een mooie stijlvolle uitstraling. 

Servies-Lilitouch, Neos daklozenopvang Eindhoven.jpg     Servies Lilitouch,Neos daklozenopvang Eindhoven.jpg

Ook voor de pannenset kwamen we heel specifiek uit op een degelijke basisset met koudegrepen - wat net voor dat beetje extra veiligheid zorgt die onze cliënten nodig hebben.

Pannenset-Neos-daklozenopvang-Eindhoven.jpg

We hebben de spullen inmiddels een half jaar in gebruik en wat we wilden is gelukt. Zo merken we dat we veel minder dan eerst te maken hebben met serviesgoed en pannen die vervangen moeten worden vanwege beschadiging: de investering loont dus enorm! Ook cliënten zijn tevreden over de spullen die ze gebruiken. 

Duurzaam en efficiënt, was onze opdracht, en samen met AKB is die volledig geslaagd.’

« Terug