Muismat, onze evergreen

Muismat, onze evergreen

Al 21 jaar brengt AKB een muismat uit, op basis van een kunstwerk dat gemaakt is door kunstenaars met een beperking. Voor de muismat 2022 is het kunstwerk gemaakt door Ellen Hölsher-van Soest, die zich via het atelier van FrontaalKunst, heeft ontwikkeld als kunstenares.

Outsider Art brengt fantasierijke outsiders, hun werk en hun blik tot leven met het daarvoor meest geëigende middel: de verbeelding. Zo wordt inzichtelijk dat het maken van kunst hun de kans biedt om niet alleen de wereld op hén te laten inwerken, hen te laten overweldigen, maar ook zélf iets overweldigends terug te doen. Want de soms stormachtige geesten waar Outsider Art een eigenzinnig en op momenten verrassend geestig portret van maakt, laten het zeker ook waaien in onze eigen gedachtewereld.

Ellen is een jonge vrouw die sinds een jaar werkzaam is op het atelier van FrontaalKunst.

Haar manier van werken is avontuurlijk en onderzoekend. maakt net zo gemakkelijk een portret op een afgevallen blad als een installatie met hout, zilverpapier, spiegels en lichtjes, zij maakt een vorm van papier-maché maar ook een secuur uitgewerkt miniatuurtje van keramiek of een met ballpoint gekrabbelde tekening op krantenpapier. De thema’s die Ellen uitwerkt zijn direct en intuïtief gemaakt en komen voort uit wat haar op dat moment bezighoudt.

Frontaalkunst is een kleinschalige, zelfstandige en maatschappelijk betrokken organisatie, gevestigd in Baarn. In de ateliers wordt aan mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding geboden. Zij krijgen de gelegenheid om zich door middel van kunstzinnige vorming te ontwikkelen. De activiteiten worden aangeboden met extra aandacht voor sfeer en geborgenheid.

Voor elke muismat doneert AKB een bijdrage voor de aanschaf van materialen, ook dit jaar hebben wij weer €1.000 gedoneerd.

Op onze facebook pagina van AKB hebben we alle muismatten verzameld. Door het volgen van de timeline ziet u ze allemaal. ‘Like ons’ op onze Facebook-pagina

AKB en Indomo partner MVO Nederland

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de bronnen van onze aarde. Zowel ecologisch als sociaal. Bij alle producten en diensten die we bieden vragen we ons af welke gevolgen zij hebben en hoe we ongewenste gevolgen kunnen beperken of compenseren. We streven daarom naar slim verbruiken. En daar betrekken we ook onze klanten en sociale omgeving bij. Het ondersteunen van de kunstwerkplaats FrontaalKunst past binnen die filosofie.

De muismat is beschikbaar voor relaties van AKB en Indomo, en hun werknemers zolang de voorraad strekt.

Ja, stuur mij de muismat 2022