Verbod Bamboo fiber in Nederland van kracht.

Bamboe schaal Bibol binnenzijde

De Europese Commissie staat de zogenaamde milieuvriendelijke kunststoffen niet langer toe.

Producten gemaakt van bamboe deeltjes en giftige bestanddelen zoals polymeren op industriële basis en melanine om ze samen te gieten voldoen niet aan de Europese normen voor voedsel gerelateerde producten. Servies en keukengerei van BAMBOO FIBER zijn daarom niet toegestaan. Zij bevatten polymeren en andere GEVAARLIJKE additieven zoals formaldehyde of melamine. Dit is de conclusie van het op 23/6/2020 gepubliceerde deskundigenrapport van de EEG.

Daarentegen zijn producten, zoals BIBOL producten, gemaakt in BAMBOO nog steeds perfect toegelaten voor contact met levensmiddelen door de Europese wetgeving.

Sinds 2007 werkt BIBOL enkel nog met bamboe, vernissen en eetbare verven, maar meer nog: voor zover wij weten is BIBOL de enigen die propere vernissen en verven gebruiken, zonder formaldehyde of V.O.C. Dat is goed voor u, voor de planeet en voor de mensen die ze maken!

Al bijna 15 jaar heeft BIBOL een eerlijke aanpak en heeft vele ambachtslieden in staat gesteld een fatsoenlijk inkomen te verdienen in een niet-giftige omgeving.

U bent uitgenodigd om de ambachtelijke productiemethode van BIBOL te ontdekken of te herontdekken op You-Tube.