AKB steunt truck-evenement met herdenkingsboek

Gooise Karavaan maart 2017 - Foto Niek Stam -0901

AKB Grootverbruik heeft onlangs het jaarlijkse truckersevent Gooise Karavaan ondersteund met een uitgebreid fotoboek. De tocht vormt het jaarlijkse hoogtepunt voor cliënten en begeleiders van zorginstelling Amerpoort in Baarn, die zich op de tweede zaterdag van maart in bijna tachtig vrachtwagens door Het Gooi laten rijden.

Ook vele omwonenden hebben de tocht in hun agenda staan als vast moment om -soms met koffie erbij- langs de weg te staan en de deelnemers toe te zwaaien. 



De Karavaan is een initiatief van serviceclub Kiwanis Laren en vindt al sinds 1990 plaats. In aanloop naar het dertigjarig jubileum in 2019 was dit voor AKB.nl de aanleiding om een uitgebreid fotoboek te laten maken. In het boek is volop aandacht voor de chauffeurs en vrijwilligers die het evenement jaarlijks mogelijk maken. Maar bovenal is het bedoeld om de vreugde en het plezier weer te geven die de Karavaan jaarlijks brengt aan cliënten en hun begeleiders. Het boek ‘Gooise Karavaan’ is gevuld met zo’n 100 pagina’s foto’s en interviews met organiserende vrijwilligers, oudgedienden, begeleiders en begeleidende politieagenten. 



Tijdens de 29e editie van de Gooise Karavaan op 10 maart jl. is het eerste exemplaar aangeboden door Leen van der Pols, voorzitter van Kiwanis Club Laren aan Jan Willem Schuurman, directeur Expertisecentrum Amerpoort in Baarn. Deze serviceclub is verantwoordelijk voor de organisatie van de tocht. Doel van het boek, dat is samengesteld door fotograaf en tekstschrijver Niek Stam, is volgens Jos den Hengst, directeur AKB, om zowel deelnemers als organisatie te laten zien met hoeveel plezier de Gooise Karavaan jaarlijks gereden wordt. Het fotoboek is uitgedeeld aan alle deelnemende vrachtwagenchauffeurs, begeleidende politieagenten en betrokken medewerkers van Amerpoort.