"Een fijne partij om zaken mee te doen"

Testimonial Argos Breede Vliet, Hoogvliet - Annie Cullens

Annie Cullens is teamleider services bij verzorgingstehuis Argos Breede Vliet in Hoogvliet.

“Deze gangen en ruimtes zijn helemaal nieuw: nog geen jaar geleden gebouwd. Breede Vliet bestond al jaren maar zorggroep Argos heeft deze vestiging helemaal opnieuw neer laten zetten: een enorme operatie. Maar daardoor kwam ook de kans om per afdeling eens helemaal opnieuw naar alles te kijken -en daar hoort zeker ook het bestek en servies bij.

Onze doelgroep bestaat uit dementerenden en dat zijn niet alleen ouderen, vergis je daar niet in. We hebben zelfs een aparte afdeling voor jongere dementerenden. En om hen zich thuis te laten voelen moet je extra gevoelig zijn voor sfeer. Dat is altijd iets persoonlijks: iedere afdeling mocht dus ook zijn eigen kleur of soort servies uitzoeken. Op afdeling De Kogge -alle afdelingen hebben scheepsnamen gekregen- is gekozen voor groen (Krul, Seltmann) en op afdeling Het Anker is het servies gebaseerd op blauw (Fleuri, Seltmann). Maar er waren ook afdelingen die kozen voor zalm, of grijs.

Medewerkers hebben daarbij echt gekeken naar de doelgroep: kan een bewoner dit kopje goed vast kunnen houden? Of zien ze het eten goed op bord liggen? Voor dementerenden is dat toch een andere soort van beleving, daar moet je je echt in verplaatsen. AKB heeft daar enorm bij geholpen door op de afdelingen keuzesessies te houden waarbij we heel rustig en overwogen een keuze konden maken. Dat AKB daar alle tijd voor nam, was voor ons erg fijn. En alles is uiteindelijk ook op tijd geleverd.

Als er iets kapot gaat dan mail ik dat en dan krijg je van Carlo Vermeulen altijd meteen antwoord. Tegenwoordig duurt het voor AKB door de crisis soms iets langer om aan hun servies te komen, maar daar hebben we alle begrip voor: dit treft iedereen, en in zo'n geval houden ze ons altijd goed op de hoogte. Het is kortom een fijne partij om zaken mee te doen.

Uiteindelijk is ook de horeca van onze brasserie De Thuishaven aangehaakt bij het servies van AKB, met  de Meeting Mugs van Gastrolijn, die bevallen ook enorm goed. Zo zijn we op allerlei vlak door hen geholpen.”

Argos Breede Vliet Hoogvliet - Gang Argos Breede Vliet, Hoogvliet - Fleuri Argos Breede Vliet, Hoogvliet - Fruits Argos Breede Vliet Hoogvliet - Krul groen

« Terug