Steun het ontwikkelingsproject van World Vision in Oeganda!

In Oeganda loopt op het moment een bijzonder project, "Oventjes in Oeganda" van World Vision
De lokale manier van koken in Oeganda is erg milieuonvriendelijk, inefficiënt en slecht voor de gezondheid. Het kost veel tijd om hout te sprokkelen, er zijn gezondheidsproblemen door de rookontwikkeling en de pan die pruttelt op het open vuur is bovendien gevaarlijk voor spelende kinderen. De vraag rees, hoe met lokale middelen een veiliger oventje aan de bevolking kon worden aangeboden. Een lokale zakenman bedacht de Lorena-oven, energiezuinig en milieuvriendelijk. Door middel van een training leren de bewoners zelf deze oventjes te maken met het gebruik van lokale middelen als stenen, modder en klei. Deze training wordt gegeven door de plaatselijke bevolking. Moeder Joyce is hier het voorbeeld van. Lees haar verhaal

AKB steunt dit project met als gevolg de situatie van de kinderen te verbeteren. Door de veilige oventjes is er zelfs ruimte om met meerdere pannen tegelijk te koken waardoor het eten sneller klaar is en de kinderen een gebalanceerd dieet hebben. En er kan veiliger worden gekookt zodat kinderen veilig kunnen spelen. 

Doe mee met onze inruilactie isoleerkannen en steun het project "Oventjes in Oeganda". 

     

Hoe werkt de inruilactie?
Alle ingeleverde RVS isoleerkannen worden door ons bij een recyclebedrijf ingeleverd. De gehele opbrengst hiervan gaat naar dit project.

Tot 31 december 2023 geeft AKB €5,- inruilkorting op voor iedere ingeruilde isoleerkan, waarbij het aantal ingeruilde isoleerkannen niet meer kan zijn dan de aangekochte isoleerkannen van Nature en Gastroline.

Heeft u interesse in de inruilactie, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.