Wat is antibacteriële PVD-coating?

PVD staat voor Physical Vapor Deposition. PVD-coating brengt een proces op gang waarbij middels verdamping van een vloeibaar metaal een dunne, sterke toplaag op een product tot stand komt. De verdamping van het vloeibare metaal voltrekt zich in een vacuüm. De damp slaat neer op het betreffende product en daarmee vormt zich een dunne maar zeer sterke beschermingslaag.

De antibacteriële PVD-coating stopt de bacteriële groei op het betreffende oppervlak én elimineert deze ook. Dit proces voltrekt zich door nanodeeltjes die in de complexe opbouw van de meerlaagse coating zitten. Het celmembraan van de bacterie wordt vernietigd doordat de voeding wordt geblokkeerd en de celdeling wordt tegengegaan. De antibacteriële werking blijft actief op het product waarop het is toegepast.

De PVD-coating kan in verschillende kleuren worden toegepast. De coating geeft geen smaak af en is hypoallergeen. Let op: de ‘standaard’ PVD-coating (de niet-antibacteriële dus) wordt aangebracht voor de duurzaamheid en het kleureffect maar is niet antibacterieel.

Ja, ik wil meer weten, neem contact met mij op.